Sint Job Berkel-Enschot

Job-avond woensdag 8 mei 2019

Theo Weterings

De jaarlijkse Sint Joblezing in de Sint Caeciliakerk van Enschot wordt dit jaar verzorgd door de burgemeester van Tilburg en onze dorpsgenoot Theo Weterings. Op woensdagavond 8 mei vertelt hij over het lijden van de natuur. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.


De Stichting Sint Job die de lezing organiseert, trok de eeuwenoude bedevaart naar Enschot in 1990 een nieuw jasje aan. Door deze modernisering werd de traditie gered en ze is nu nog steeds springlevend. Een van de onderdelen van deze pelgrimage-nieuwe-stijl is een jaarlijkse Joblezing.

In de loop van de jaren is ze een begrip geworden; we noemen slechts enkele sprekers uit het verleden: Wim van de Donk, commissaris van de koning in Noord-Brabant, Paul Spapens, Generaal Van Uhm, oud-premier Van Agt, Marc Mulders, Antoine Bodar, rabbijn Soetendorp en vorig jaar nog Jan Terlouw.


Theo Weterings is Tilburger van origine, hij werd geboren aan de Ringbaan Oost en is momenteel 58 jaar. Ook heeft hij een aantal jaar in Berkel-Enschot gewoond. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring, onder meer als wethouder van de gemeente Rijswijk en als burgemeester van de gemeenten Beverwijk en (sinds 2007) van Haarlemmermeer (146.000 inwoners). Hij was lid van de gemeenteraad van Tilburg van 1982 tot 1985.

Sinds november 2017 is Theo Weterings burgemeester van Tilburg en sinds eind 2018 weer woonachtig in Berkel-Enschot.


Locatie: Sint Caeciliakerk
Aanvang: 20.00 uur


De toegang is gratis, echter de Jobstichting waardeert aan het einde van de avond uw bijdrage.


Foto: Bas Haans Fotografie