Sint Job Berkel-Enschot

Job-avond 9 mei 2018

Jan Terlouw, Jobstijding voor de planeet?

De jaarlijkse Sint Joblezing in de Sint Caeciliakerk van Enschot wordt dit jaar verzorgd door schrijver en oud-politicus Jan Terlouw. Op woensdagavond 9 mei vertelt hij over het lijden van de natuur. Allerlei technologische en maatschappelijke ontwikkelingen om ons heen hebben een schaal gekregen die in sommige opzichten onbeheersbaar lijken. De natuur zucht daaronder. Het is de hoogste tijd dat de hedendaagse Job en zijn vrienden de discussie aangaan over de manier waarop we met de natuur, waar we deel van uitmaken, om moeten gaan. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

De Stichting Sint Job die de lezing organiseert, trok de eeuwenoude bedevaart naar Enschot in 1990 een nieuw jasje aan. Door deze modernisering werd de traditie gered en ze is nu nog steeds springlevend. Een van de onderdelen van deze pelgrimage-nieuwe-stijl is een jaarlijkse Joblezing.

In de loop van de jaren is ze een begrip geworden; we noemen slechts enkele sprekers uit het verleden: Wim van de Donk, commissaris van de koning in Noord-Brabant, Paul Spapens, Generaal Van Uhm, oud-premier Van Agt, Marc Mulders, Antoine Bodar, rabbijn Soetendorp.

Natuurkundige, politicus en schrijver van (vooral) jeugdboeken Jan Terlouw (1931) is de volgende gerenommeerde spreker in deze reeks. Hij werd geboren in een boerendorp op de Veluwe en groeide op temidden van de natuur, die voor hem een belangrijke bron van inspiratie werd. De natuur vervult hem met grote verwondering en niet aflatende liefde, maar ook met intense bezorgdheid. De aarde valt immers in hoog tempo ten slachtoffer aan het menselijk handelen; het is de hoogste tijd voor een nieuw partnerschap met de planeet. Terlouw spreekt hierover niet als een activist op de barricaden, maar als een bezorgde vader: hij brengt een ode aan de natuur en houdt een vurig pleidooi om de aarde in goede staat achter de laten voor onze kinderen en kleinkinderen.

Locatie: Sint Caeciliakerk
Aanvang: 20.00 uur


De toegang is gratis, echter de Jobstichting waardeert aan het einde van de avond uw kleine bijdrage